d’Overbroeck’s College, Oxford

d’Overbroeck’s College este atât o şcoală cât şi un pension independent de prestigiu din Oxford.

La d’Overbroeck’s College oferim trei programe diferite pentru studenţii internaţionali:

 • Programul GCSE (pentru elevii cu vârsta între 15-18 ani). Acesta este oferit de Centrul de Studii Internaţionale al colegiului, unde avem 40 de elevi internaţionali.
 • Programul A-level (pentru elevii cu vârsta de minim 16 ani). Acesta este oferit în clasa Sixth Form, unde avem 240 de elevi (dintre care 60% sunt britanici). Conform binecunoscutului Good Schools Guide, clasa Sixth Form a colegiului este „probabil cea mai bună clasă Sixth Form independentă din Regatul Unit”.
 • Cursuri de vară de limba engleză (pentru elevii cu vârsta între 14-18 ani). Aceste cursuri durează între 2 şi 6 săptămâni. În mod normal, la cursurile noastre de vară avem, în fiecare săptămână, în jur de 60 de elevi.

Acreditare

d’Overbroeck’s College este membru acreditat al Consiliului Şcolilor Independente (Independent Schools Council) iar directorul colegiului este membru ISA şi SHMIS.

Centrul de Studii Internaţionale al colegiului este acreditat de către British Council.

Date de contact:

Programul GCSE

Programul nostru GCSE (pentru elevii cu vârsta între 15-18 ani) conţine cursuri intensive de limba engleză, precum şi alte materii (cum ar fi artă, biologie, cetăţenie, chimie, fizică, franceză, geografie, istorie, matematică, studii de afaceri). Elevii pot studia până la 9 materii GCSE diferite, în funcţie de nivelul la care stăpânesc limba engleză.

Acest curs este adecvat elevilor care doresc să continue să studieze pentru A-level sau Bacalaureatul Internaţional în Regatul Unit. El oferă un mediu unde elevii se simt siguri şi susţinuţi, iar predarea materiilor se face în clase reduse. Programul GCSE este predat de profesori specializaţi care înţeleg cu adevărat cât de complex poate fi studiul într-o limbă străină.

Mulţi dintre elevii noştri la nivelul GCSE continuă studiile pentru A-level în clasa Sixth Form a colegiului, aceasta fiind, în opinia binecunoscutului Good Schools Guide, „probabil cea mai bună clasă Sixth Form independentă din Regatul Unit”. Elevii noştri la nivelul GCSE au prioritate faţă de elevii externi, atâta timp cât aceştia îndeplinesc condiţiile de admitere.

Elevii noştri la nivelul GCSE tind apoi să obţină rezultate excepţionale la examenele A-level şi sunt admişi la universităţile de vârf ale Regatului Unit, inclusiv Oxford şi Cambridge.

CARACTERISTICI CHEIE

 • Locaţia: în centrul Oxford-ului. 1 oră distanţă de aeroportul London Heathrow
 • Rezultate: elevii obţin în mod consecvent rezultate GCSE excelente
 • Luna de început a programului: septembrie / ianuarie
 • Durata: de obicei 3 trimestre
 • Nivelul necesar de stăpânire a limbii engleze: minimum „intermediar inferior” (lower intermediate)
 • Vârsta: 15-18 ani
 • Numărul total de elevi: aproximativ 40
 • Mărimea claselor: 10-12 elevi
 • Lecţii: Ziua de şcoală începe cu strigarea catalogului la ora 8:45 şi de obicei se termină la ora 17:00, sau uneori la ora 18:00 dacă au avut loc sesiuni de laborator.
 • Naţionalităţile elevilor: Ni se alătură elevi din toată lumea, inclusiv Azerbaijan, China, Coreea de Sud, Germania, Hong Kong, Iran, Japonia, Kazakhstan, Rusia, Tailanda, etc.

CAZARE

Elevii trăiesc în gazdă la familii selectate cu grijă, având de asemenea la dispoziţie un număr limitat de locuri la internatele noastre. Familiile gazdă oferă elevilor extraordinar de multă grijă şi susţinere, acestea fiind lucruri esenţiale în timpul efectuării de studii în străinătate. Elevii sunt încurajaţi să vorbească în engleză tot timpul şi au o şansă deosebită de a intra în contact direct cu cultura şi obiceiurile britanice. Familiile gazdă sunt alese cu grijă şi multe dintre acestea primesc de mulţi ani elevi ai colegiului.

Familiile locuiesc la 10-20 de minute de colegiu. Elevii sunt cazaţi în camere simple sau duble. Familia gazdă pune la dispoziţie micul dejun şi cina.

Toţi elevii au acces la internet.

BUNĂSTARE

Fiecare elev are un îndrumător personal care monitorizează şi sprijină evoluţia academică şi bunăstarea acestuia. Îndrumătorii sunt întotdeauna pregătiţi să ofere elevilor sfaturi şi sprijin în legătură cu orice chestiuni, păstrând regulat legătura cu părinţii sau tutorii acestora. La ultima inspecţie pe care au efectuat-o la d’Overbroeck’s College, Inspectoratul pentru Şcoli Independente a evaluat nivelul grijii personale acordate elevilor drept „excepţional”.

De asemenea, elevii se întâlnesc regulat cu Directorul Centrului de Studii Internaţionale pentru a evalua progresul academic şi personal al acestora şi pentru a discuta aspiraţiile academice pe viitor. Elevii au tot timpul o persoană cu care pot vorbi în cazul în care îi îngrijorează ceva, aceştia având la dispoziţie şi un număr de telefon de urgenţe apelabil 24 din 24 de ore.

ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE

Elevii sunt încurajaţi să ia parte la o gamă variată de sporturi şi activităţi captivante, inclusiv artă, baschet, canotaj, crichet, dans, dezbateri, muzică, rugby, teatru etc. În fiecare trimestru au loc evenimente, excursii şi activităţi, inclusiv o excursie turistică la Londra, asistarea la Cursa de Canotaj a Universităţii din Oxford, audierea unui concert de Crăciun, interpretarea într-un spectacol în cadrului unui festival internaţional de artă, participarea la un spectacol tradiţional de Crăciun (Pantomime), excursie în Bath, mersul la dans, vizită la centrala Didcot Power Station, participarea la un atelier teatral etc.

Pentru detalii suplimentare vizitaţi: http://www.doverbroecks.com/isc sau trimiteţi un email la adresa isc@doverbroecks.com

Programul A-Level (Sixth Form)

Clasa Sixth Form a colegiului d’Overbroeck’s din Oxford este recunoscută pentru metodele sale stimulante şi interactive de predare, precum şi pentru mediul său prietenos. Clasele sunt compuse, în medie, din 7 elevi (maximum 10), fiecare elev putând astfel să contribuie la lecţii şi să primească atenţie personală.

Elevii pot alege dintr-o gamă largă de aproape 40 de materii, acestea putând fi studiate în aproape orice combinaţie. Colegiul oferă o abordare încurajatoare, foarte mult sprijin din partea cadrului didactic, şi pune accentul pe succes, aceasta permiţând elevilor să exceleze. Majoritatea elevilor provin din Regatul Unit dar colegiul primeşte cu bucurie şi elevi internaţionali din multe alte ţări. Suntem extrem de încântaţi de succesul obţinut de aceşti studenţi la nivelul A-level şi, mai departe, la cel universitar. În fiecare an aproape 100 de elevi noi proveniţi din alte şcoli se înmatriculează la clasa Sixth Form, fiind aşadar uşor pentru elevii internaţionali să îşi facă prieteni. Unul din atuurile forte ale colegiului îl reprezintă atenţia personală pe care o primesc elevii, pentru a ne asigura că aceştia sunt mulţumiţi, obţin rezultate bune şi vizează din timp universităţile de vârf.

Printre facilităţile colegiului se enumeră studiourile de artă (cu săli speciale pentru fotografie şi ceramică), centre supravegheate de studii, o bibliotecă şcolară echipată cu calculatoare, acces Wi-Fi la internet şi laboratoare bine dotate.

Rezultatele AS şi A-level ale elevilor noştri sunt excelente, colegiul nostru fiind recent clasat drept cea mai bună şcoală din Regatul Unit în ceea ce priveşte valoarea pe care o adăugăm performanţei elevilor. Oferim un program special de pregătire pentru Universităţile din Oxford şi Cambridge, pus la punct de cadrul nostru didactic (dintre care mulţi sunt absolvenţi ai acestor universităţi), precum şi un program specializat pentru universităţile cu profil medical. Printre primele zece cele mai frecventate universităţi în ultimii trei ani se află Universitatea din Oxford, Universitatea din Cambridge, London School of Economics, King’s College din Londra, Universitatea din Edinburgh, etc.

PROGRAMUL ACADEMIC

Printre materiile oferite la nivelul AS/A2, în aproape orice combinaţie, se află: artă, biologie, chimie, chineza mandarină, cinematografie, civilizaţie clasică, comunicaţii & cultură, contabilitate, drept, economie, educaţie fizică, engleză, filosofie, fizică, fotografie, franceză, geografie, germană, informatică, istorie, istorie antică, istoria artei, italiană, japoneză, latină/greacă veche, limbi moderne, matematică, matematică avansată, muzică, psihologie, rusă, sociologie, spaniolă, studii de afaceri, studii politice, studiul religiilor, teatru, tehnologia muzicii.

EFL (English as a Foreign Language / Engleza ca Limbă Străină): Toţi elevii care au nevoie de ajutor cu engleza primesc lecţii specializate de limba engleză, acestea ducând mai departe la examinările IELTS în clasa Sixth Form.

CAZARE

Elevii locuiesc fie în internatele colegiului, fie în gazdă la familii. Locurile de cazare se află în atractiva zonă din nordul Oxford-ului (la doar câteva minute de centrul oraşului). d’Overbroeck’s College are două internate: unul vizavi de colegiu, celălalt la zece minute de mers de colegiu.

Elevii sunt cazaţi în camere simple sau duble, cu baie proprie sau comună. Fiecare internat are un „părinte al casei” care locuieşte permanent în clădire. Părinţii casei prepară micul dejun şi cina pentru elevi. Prânzul poate fi cumpărat la şcoală.

Internatele se împart în zone separate pentru băieţi şi fete. Fiecare internat are o zonă comună spaţioasă pe care băieţii şi fetele o folosesc împreună. Mai există de asemenea o grădină frumoasă unde se pot face grătare, juca tenis de masă, etc.

Toţi elevii au acces la internet.

BUNĂSTARE

Avem o grijă excelentă de elevii noştri. Fiecare elev se întâlneşte regulat cu Directorul de Studii (DoS) alocat. Fiecare DoS supraveghează un număr redus de elevi, faţă de care acesta este responsabil din punct de vedere personal şi academic. Fiecare DoS monitorizează progresul academic şi personal al elevilor, ajutându-i să dobândească obiceiuri eficiente de studiu, să îşi organizeze timpul în mod eficient şi să menţină echilibrul între diferitele materii studiate şi cerinţele academice legate de acestea. De asemenea, fiecare DoS reprezintă punctul principal de contact pentru părinţi. Încurajăm comunicarea regulată şi ţinem părinţii la curent prin rapoarte detaliate, şedinţe cu părinţii şi seri de informare.

ACTIVITĂŢI EXTRACURRICULARE

Colegiul nostru oferă o gamă largă de activităţi extracurriculare, inclusiv activităţi pentru tineri sub egida programului cu premii Duke of Edinburgh’s Award, artă, baschet, canotaj, clubul întreprinzătorilor, crichet, dans, dezbateri, fotbal, hochei, înot, muzică, netball, revista colegiului, rounders (precursorul baseball-ului), rugby, teatru, tenis, etc. Lucrăm în colaborare cu mai mulţi parteneri (inclusiv Universitatea din Oxford şi Universitatea Oxford Brookes) pentru a oferi elevilor posibilitatea de a beneficia de antrenamente şi facilităţi superbe. Suntem de asemenea dispuşi să îi ajutăm pe elevi să se înscrie la cluburi sportive din Oxford pentru alte activităţi, ca de exemplu, golf, hipism, etc.

Pentru detalii suplimentare vizitaţi: http://www.doverbroecks.com/sixthform sau trimiteţi un email la adresa mail@doverbroecks.com

Cursuri de vară de limba engleză, Oxford

Cursurile noastre interactive de limba engleză, ce durează între 2 şi 6 săptămâni, sunt concepute special pentru tinerii adulţi (cu vârsta între 14-18 ani) care doresc să aibă ocazia de a îşi exersa şi îmbunătăţi engleza, printr-o metodă extrem de integrată şi interactivă.

Cursurile noastre de vară oferă o combinaţie unică de lecţii, ateliere interactive, prelegeri şi discuţii cu diferiţi profesionişti (de exemplu, jurnalişti, actori şi oameni de ştiinţă), precum şi excursii fascinante legate de studiul elevilor, inclusiv la Shakespeare Globe Theatre în Londra, Centrul Spaţial Naţional în Leicester şi Centrul de Televiziune BBC în Cardiff.

Fiecare săptămână are o temă anume, cum ar fi: studii de afaceri, ştiinţă, muzică şi arta spectacolului, design sau istorie. Oferim de asemenea un program complet de sport şi recreaţie.

Elevii sunt puşi în grupe în funcţie de nivelul lor de engleză şi li se predă în clase mici de 10 (maximum 12) elevi, acordându-le astfel atenţie personală în abundenţă. Cursurile sunt concepute cu grijă de cadrul nostru didactic cu normă întreagă, toţi profesorii fiind calificaţi să predea limba engleză ca limbă secundară.

Cursurile noastre sunt o pregătire potrivită pentru elevii care doresc să studieze pe viitor în Regatul Unit sau pentru cei care vor doar să aibă parte de o vacanţă de vară interesantă.

CARACTERISTICI CHEIE

 • Locaţia: oraşul Oxford (1 oră distanţă de aeroportul London Heathrow – legătură directă). Transportul de la aeroportul London Heathrow este inclus în preţul cursului.
 • Vârsta: 14-18 ani
 • Durata: între 2 şi 6 săptămâni
 • Nivelul: între „intermediar inferior” (lower intermediate) şi „avansat”
 • Numărul orelor de lecţii: 18 ore pe săptămână, cu posibilitatea de a alege sesiuni suplimentare de „engleză academică” în timpul unor activităţi selectate din timpul după-amiezii. Două excursii pe săptămână şi un program complet de sport şi recreaţie.

CAZARE

Elevii locuiesc în internatele colegiului, în atractiva zonă din nordul Oxford-ului (la doar câteva minute de centrul oraşului). Elevilor mai în vârstă li se poate oferi opţiunea de a sta în gazdă la o familie. d’Overbroeck’s College are două internate: unul vizavi de colegiu, celălalt la zece minute de mers de colegiu.

Elevii sunt cazaţi în camere simple, duble, sau triple, cu baie proprie sau comună. Fiecare internat are un „părinte al casei” care locuieşte permanent în clădire. Părinţii casei prepară micul dejun şi cina pentru elevi. Prânzul se serveşte la şcoală.

Internatele se împart în zone separate pentru băieţi şi fete. Fiecare internat are o zonă comună spaţioasă pe care băieţii şi fetele o folosesc împreună. Mai există de asemenea o grădină frumoasă unde se pot face grătare, juca tenis de masă, etc. Toţi elevii au acces la internet.

BUNĂSTARE

Avem o grijă excelentă de elevii noştri. Elevii sunt bine supravegheaţi de profesori în timpul zilei şi de părinţii casei în timpul serii şi nopţii. Dacă elevii doresc să se ducă în centrul Oxford-ului în timpul lor liber, aceştia trebuie să semneze de plecare, să ne spună unde se duc şi să semneze de întoarcere. Toţi elevii mai mici de 18 ani trebuie să fie însoţiţi de cel puţin un prieten. Un număr de telefon de urgenţe, apelabil 24 din 24 de ore, este de asemenea pus la dispoziţie.

EXCURSII ŞI ACTIVITĂŢI

Se organizează două excursii pe săptămână legate direct de materialul studiat în acea săptămână şi se oferă o gamă extraordinară de activităţi în timpul cursurilor, printre care: plimbarea cu barca lungă (punting), crichet, discotecă patinaj pe gheaţă, seri la cinematograf, concerte, grătar, caiac, spectacole de talente, mini-olimpiade, înot, lecţii de dans, etc. Printre destinaţiile excursiilor organizate se enumeră oraşe faimoase precum Londra, Stratford upon Avon, Warwick, Cardiff, Bath, Brighton, etc.

Pentru detalii suplimentare vizitaţi: http://www.doverbroecks.com/summer sau trimiteţi un email la adresa summer@doverbroecks.com